Pagini

miercuri, 24 iulie 2013

Sunt ucenic ciocolatier :D

Da, ati citit bine sunt ucenic ciocolatier :D. Cum a fost posibil acest lucru? Multumita Monei ,care a fost o draguta si m-a invitat la un seminar de ciocolata, si celor de la Heidi , locul unde s-a tinut seminarul :D.


Despre cei de la Heidi v-am mai povestit aici. Acum vreau sa va povestesc despre cele aproape 2 ore petrecute in mijlocul actiunii. Am ajuns la Heidi plina de emotie si nerabdatoare. Odata ajunsi acolo ne-am imbracat frumos in halate, ne-am pus cascute sa nu ne cada parul in ciocolata si manusi.

O data echipati am pasit pe mica insula unde se face ciocolata. Am ascultat cuminti istoria si provenienta fiecarui ingredient folosit in realizarea ciocolatei, direct de la maestrul sef in ciocolata Cristina. Am mancat boabe de cacao, am gustat majoritatea ingredientelor, cum imi place mie sa zic am avut voie sa ne bagam degetele in borcane :D.

Dupa prezentare ne-am asezat cuminti in jurul bancului de lucru si ne-am realizat fiecare ciocolata dorita. Usor de zis foarte greu de realizat, mai ales cand ai atatea variante si ingrediente :D. In fata noastra se aflau tot felul de recipiente pline cu: cafea, piper rosu boabe, menta, portocale taiate marunt, bucati de portocale, alune caramelizate, alune de padure, caju, zmeura, merisor, nuci de macadamia, fistic macinat si intreg, seminte de dovleac.


In cele din urma m-am decis sa fac o tableta de ciocolata sah, folosind pentru patratelele de sah ciocolata alba si ciocolata cu lapte. Pentru piesele de sah am folosit: florentin pentru regina, alune caramelizate pentru nebuni, biscuiti pentru pioni, nuca de macadamia pentru rege si putina zmeura. Celalalte fete au avut si ele diferite forme: o inimioara, o stea, un paianjan si plasa lui, o zebra. 
Am primit si diplome de ucenici ciocolatieri. Distractia a fost maxima


A fost un eveniment cu adevarat deosebit, la care m-as mai duce de fiecare data. Este magic sa fii in mijlocul actiuni, sa fii tu si ciocolata, sa stii ca e realizata de tine, sa afli atatea informatii, unele chiar noi. Dupa cum spuneam si in postarea trecuta este un tarm de poveste.
II multumesc Monei pentru inivatie :*
Pentru mai multe fotografi va invit sa vizitati pagina de facebook a Monei: https://www.facebook.com/FromMonawithGloss

Foto credit: From Mona With Gloss

3 comentarii: