Pagini

luni, 6 mai 2013

Heidi Choco World - Un taram de poveste

In seara asta vreau sa va povestesc despre frumoasa experienta pe care am trait-o pe tarumul Heidi. La initiativa prietenei mele Alinuta sambata 27 aprilie 2013, impreuna cu Aly si cu iubitul meu Vik ne-am dus la evenimentul de Paste organizat de cei de la Heidi.
Cu ocazia acestui eveniment a fost dezvaluit si cel mai mare ou gourmette de ciocolata din Romania, acesta avand 2 m inaltime, 450 de kg si 1.3 m latime, reprezentand consumul anual de ciocolata pentru 265 de romani.
Cel mai mare ou gourmette din Romania
Si surprizele nu s-au oprit aici, la intrarea in taramul ciocolatii am fost intrebati daca suntem si blogari sau doar invitati, eu cu Alinuta le-am zis ca suntem si am avut parte de o frumoasa surpriza: o ciocolata personalizata cu numele blogului meu de handmade. O surpriza cu adevarat frumoasa.


Urmatoare surpriza de care am avut parte la acest minunat eveniment a fost prezenta magicianului Vlad Grigorescu de la Romanii au Talent, pentru mine a fost magic sa vad si sa ascult live numarul lui cu cartile (pentru cei care nu stiu este acel numar cu care a participat la emisiune). Domnul Vlad Grigorescu a facut un show de exceptie. 
Cea mai frumoasa experienta de la acest eveniment a fost seminarul de ciocolata, lucrurile pe care le-am invatat despre ciocolata. Am asteptat cuminti sa ne vina randul sa pasim pe insula unde se face ciocolata, plini de emotie ne-am imbracat frumos in halate si ne-am asezat cuminti la bancul de realizare, in fata noastra se aflau tot felul de recipiente pline cu ingrediente: cafea, piper rosu boabe, menta, portocale taiate marunt, bucati de portocale, alune caramelizate, alune de padure, caju, zmeura, merisor, nuci de macadamia, fistic macinat si intreg, seminte de dovleac.

Cu ajutorul acestor ingrediente ne-am realizat fiecare ciocolata dorita cu tipul de ciocolata dorit. Eu am ales sa fac o ciocolata alba  combinata cu ciocolata cu lapte pe care am ornat-o cu caju, fistic, nuci de macadamia, alune caramelizate, seminte de dovleac, alune de padure, menta, zmeura si merisoare.
Iubitul meu a realizat o ciocolata formata din ciocolata alba, ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte pe care a ornat-o cu cafea, menta, bucati mici de portocale, seminte de dovleac si fistic maruntit.
Ce ziceti? Va plac ciocolatile noastre? Daca vreti sa va creati si voi proprile voastre ciocolati cei de la Heidi au doua tipuri de seminari. Un ChocoSeminar Standard care are o durata de 60 de minute, costa 50 ron/adult si 35 ron/copil intre 8 -14 ani, la acest seminar invatati lucruri interesante despre istoria ciocolatei si a ingredientelor sale, la sfarsitul seminarului participanti vor realiza o tableta de ciocolata pe care o vor putea lua acasa. Al doilea seminar se numeste ChocoSeminar Premium si are o durata de 120 de minute, pretul este de 80 ron/adult si 50 de ron/copil 8 - 14 ani, aici veti invata de asemenea lucruri interesante despre ciocolata si indregientele sale, veti avea ocazie sa va creati propria tableta de ciocolata si veti invata sa realizati o pralina sau o figurina Heidi. In cazul ambelor seminarii veti pleca cu o diploma de excelenta cu titlul "Ucenic Ciocolatier" , varsta minima de participare este de 8 ani. 
Eu am fost pur si simplu vrajita de ceea ce s-a intamplat acolo, am fost vrajita de modul de realizare, de ciocolata . Eram pur si simplu intr-o lume de vis unde ma uitam era ciocolata. Cel mai greu a fost sa aleg ce imi iau de acolo asa ca am plecat de acolo cu cadouri pentru Paste, cu o punga de praline de ciocolata, cu bomboane de ciocolata (pe care intre timp le-am mancat :D) o ciocolata amaruie cu menta si nu in ultimul rand cu o ciocolata in forma de inimioara pentru iubitul pe care scrie "Te iubesc".
A fost un eveniment cu adevarat deosebit, la care m-as mai duce de fiecare data. Apropo de asta sa va dau un pont urmatorul eveniment realizat de cei de la Heidi va avea loc la sfarsitul lunii Septembrie, cand vor implini 2 anisori. 
O mica galerie cu poze sa va faceti o idee de cum e acolo, cine stie poate vreti si voi sa luati parte la acest taram de vis.






2 comentarii: