Pagini

duminică, 5 mai 2013

Pastele

Sa va povestesc cum a fost anul asta in seara de Inviere. Ca orice cetateni, eu si cu prietenul meu, ne-am imbracat frumos, adica blugi :-D , si ne-am dus la biserica sa luam Lumina. Acolo ca in fiecare an am avut parte de o priveliste minunata: aurolaci, rochii/fuste cat mai scurte si decoltate, barbati imbracati la costume, fete hotarate sa stea aproximativ o ora pe tocuri de 15-20, oameni simpli, politisti, fotografi.
Despre slujba va pot spune ca a fost de-a dreptul dezamagitoare,la ora 23.45 s-a dat lumina, de aici a inceput dezamagirea mea, eu stiam ca atunci cand se da lumina popa trebuie sa zica "Veniti de luati Lumina", de data asta a sarit peste partea asta si au dat Lumina pur si simplu. Cantatul alta dezamagire. Cum poti maneliza Hristos a Inviat???? Ce e in capul lor???
Cireasa de pe tort a fost discursul popii, ca altfel nu stiu cum sa ii zic, a inceput el frumos sa ne zica ca trebuie sa fim mai buni ca pe urma sa ne zica ca cine vrea sa mai ramana bine, cine nu sa se duca acasa, in club, unde vrea fiecare. Ne-a zis de doua ori Hristos a Inviat si pe urma s-a intors in biserica sa-si continue slujba. Asa ca am plecat acasa grijuli sa nu ni se stinga lumanarile.
Voi cum a-ti petrecut noaptea de Inviere????
Va urez un Paste fericit. Hristos a Inviat.

4 comentarii:

  1. :)) la noi a fost ceva mai dragut :)
    inainte de a se da lumina, am avut parte de un adevarat reportaj de stiri...cum a ajuns lumina de la Ierusalim in Bucuresti, la ce ora a aterizat alaiul de preoti la Otopeni, la ce ora au ajuns in Bucuresti...etc. dupa care, cand a inceput sa imparta lumina, s-a auzit de undeva de langa microfon(preotul): "care ia lumina sa plece" (adica sa faca loc :)) ) s-a cantat destul, si frumos, au inceput oamenii sa plece acasa, noi am avut de dus lumina la cateva morminte, apoi au vrut copiii in biserica. Aici am fost din nou dezamagita de cat de putina lume era la slujba - eu obisnuita cu slujbele de la tara, unde lumea face un efort si sta pana la sfarsit, cand se intinde masa in curtea bisericii si se face praznic cu peste si alte bunatati aduse de credinciosi. Dar partea buna e ca am avut loc sa intram in biserica, a fost chiar aerisit, si copiii au putut sa priveasca nestingheriti toate picturile :)

    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a Inviat. Se pare ca la voi preotimea a abordat alta varianta :)))), cred ca slujbele la tara sunt magice, acolo se traieste cu adevarat noapte de Inviere (din ceea ce imi spui), e bine ca macar cei mici au fost fericiti

      Ștergere
  2. Eu am fost singurica;Luca sforaia de zor, Pascal a muncit in noaptea de Paste, iar eu am mancat o felie de cozonac si un ou fiert...jalnic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. offf :(, ne pare rau :(, macar ai apucatsa te odihnesti??? va pupam

      Ștergere