Pagini

miercuri, 30 octombrie 2013

Seminar CiocoWorld


Pe data de 19 octombrie am avut deosebita placere sa particip la un nou seminar in lumea de poveste de la Heidi ChocoWorld. Numai ca de data asta am avut ocazia sa cunosc si patru dintre cititoarele mele.

Dupa o dimineata plina de peripetii: pana la masina, toate semafoarele pe rosu, am reusit sa ajungem in timp util la ChocoWorld.

Reactia pe care o am de fiecare data cand intru acolo este "Wow cata ciocolata. Vreau si d'aia si d'aia" si uite asa incep sa-mi alcatuiesc o lista cu tot ce vreau sa-mi cumpar la plecare. Dar sa revenim la seminar. Odata ajunsi acolo ne-am echipat cu halate, manusi si bonete si am pasit in lumea Heidi.

Pentru a va face o cat mai bune idee de cum e acolo, si cine stie poate a va putea convinge (daca nu sunteti convinsi deja ca trebuie sa ajungeti acolo), va voi relata impresile si va voi arata ciocolatile create de fiecare participant.

Ciocolata creata de Alexandru

Alexandru: "Pai nu stiu cum sa zic...daca as spune ca a fost frumos, nu e suficient A fost super, am facut si studiu in natura asteptandu-va la Cora :))) Cand am plecat ma asteptam la ceva care sa nu fie atat de impresionant... Credeam ca ne ducem, facem o ciocolata si plecam, dar nu a fost asa. Am intrat inauntru, pufff! Multa ciocolata iar mie cum nu-mi place deloc ciocolata, mi-a displacut total :)))) apoi ne-am echipat in adevarati ciocolatieri si am trecut "la treaba" , am ascultat istoria boabei de cacao si procesul tehnologic prin care devine ciocloata am intins si am strans ciocolata iar apoi am facut ciocolata cum am vrut-o mai apoi am asistat la prepararea unor praline la sfarsit, toata lumea a plecat cu ciocolta lui, praline, o diploma de ucenic ciocolatier si am putut sa ne cumparam muuulta ciocolata Nu ma asteptam sa fie cum a fost"

Ciocolata creata de Maya (Roxana)

Maya: "'Nu pot sa iti spun cat de fericita am fost atunci cand am aflat ca voi avea sansa sa ajung la un seminar Heidi. Inca de cand am vizionat Charlie si fabrica de ciocolata mi-am dorit nespus sa pot pasi si eu in lumea ciocolatei. Cu toate astea, nu mi-am inchipuit nici macar o secunda, ca voi avea cu adevarat sansa sa realizez prorpria mea tableta de ciocolata. Pentru multi, acesta arta este si va ramane un mister, pentru ei ciocolata va aparea direct pe raftul din magazin, pentru mine, ciocolata are o poveste in spate.Ma bucur nespus ca am avut ocazia sa petrec timp de calitate alaturi de persoane deosebite, invatand si punand in practica lucruri noi."

Maya a scris si un articol dragut pe pagina ei de blog: http://www.mayasecret.com/monden/cum-fost-la-seminarul-heidi-chocoworld/

Ciocolata creata de Vik

Vik: "Cum aș putea descrie sentimentul care m-a cuprins când am aflat că voi participa pentru a doua oară la un seminar de ciocolată la Heidi! Cum aș putea descrie ce a simțit copilul din mine când a aflat că voi intra în acel dulce paradis, fericirea de a intra și de a face parte dintr-o lume în care deopotrivă adulți și copii se joacă, învață și creează minunății de ciocolată. Imagineză-ți o oră în care înveți cum se naște ciocolata din fructul de cacao, care sunt ingredientele și cum se combină între ele având totodată posibilitatea să-ți folosești simțurile și imaginația pentru a crea propria tabletă de ciocolată, pentru că da, ciocolatierii de la Heidi nu numai ca te lasă să guști din toate ingredientele, dar chiar intră și ei în jocul tău și redevin copii la fiecare seminar. Așa am reușit să gust de la cacao pură, vanilie, migdale, sare neagră, ciocolata cu lapte direct din malaxor până la portocale confiate, fistic și alune caramelizate, zmeură uscată, mentă și astea sunt doar câteva dintre ingredientele care îmi trec acum rapid prin minte. Partea creativă a seminarului a constat în combinarea acestor ingrediente și în decorarea unei tablete de ciocolată, lucru care nu a fost așa de ușor cum mă așteptam. Dar una peste alta am plecat de acolo mai mult decât euforic.

Pentru cei care consideră că tableta creată și pralinele de ciocolată primite nu sunt suficiente, magazinul de desfacere are prețuri de producție așa că este aproape imposibil să pleci de acolo fără cel puțin jumătate de kilogram de ciocolată. Și asta într-o zi când nu prea ai chef de dulce.
"

Ciocolata creata de Ionela

Ionela: "Cand am auzit de seminarul Heidi, primul gand ce mi-a venit in minte, a fost Charlie and the chocolate factory si “rauri de ciocolata”. Sincera sa fiu, nu m-am pregatit intrebari, nelamuriri, singura problema care ma macina era cum o sa arate ciocolata facuta de mine si daca pot sa o iau acasa ! A venit si ziua cu pricina, matinale, zambitoare noi fetele castigatoare, impreuna cu Alina, am trecut portile Heidi ChocoWorld si asa a inceput magia! Inainte de a pasi in locul unde aveam sa devenim maestri degustatori si dorintele noastre sa se implineasca, am respectat cu strictete regulile de igiena, respectiv ne-am inarmat cu halat alb, bonetele si manusi. Seminarul a inceput cu o prezentare, am primit informatii cu privire la originile si tipurile de ciocolata(am incercat ciocolata alba neagra si cu lapte), cum se fabrica, am mirosit si degustat diferite boabe de cacao, “ne-am bagat nasul” prin diferite ingrediente si ni s-a raspuns la intrebari. Cand a venit momentul sa ne face propria ciocolata, m-am blocat putin, la vederea celor 28 de cutiute de pe masa de lucru. La finalul seminarului am primit cadouri dulci si evident diploma de ucenici ciocolatieri, mare bucurie! Nici nu stiu cand a trecut timpul, dar e clar ca a fost inceputul unei zile minunate! Multumim Heidi si Alina!PS: Alina este foarte talentata si cerceii ei sunt minunati!"

Ciocolata creata de Alexandra:
Va invit sa cititi intraga parere a Alexandrei pe pagina ei de blog: http://zulufica.blogspot.ro/2013/10/chocolate-addicts-take-note.html

Ciocolata creata de Mariana
Ciocolata creata de Bodi
Ciocolata creata de mine :D

Eu am realizat impreuna cu micul meu talent la desen (inexistent cei drept :D), o ciocolata cu lapte pe care am desenat trei sculuri cu ata, o croseta, o pereche de andrele si multi nasturasi, iar la final am scris cu ciocolata neagra Zorozonele.


A fost o ora minunata, petrecuta cu oameni minunati. Le multumesc celor de la Heidi pentru experienta oferita.






2 comentarii: